Vergunningenscan

1) Waarom deze vergunningenscan?

Ondanks alle toezeggingen van de overheid om de lasten van alle regels, wetten en vergunningen te verminderen, lijkt het wel alsof er steeds meer regels bijkomen. Veel ondernemers hebben het gevoel door de bomen het bos niet meer te zien. Voor deze ondernemers is de vergunningenscan ontwikkeld.
Gezamenlijk met de ondernemer worden tijdens deze scan alle vergunningen en wetten doorgenomen om te kijken of men voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Hierdoor kunnen hoge boetes (tot wel €950,00 voor het niet hebben van bijvoorbeeld een RI&E), maar ook sluiting van het horecabedrijf
voorkomen worden.

2) Wat is de vergunningenscan?
De scan bestaat uit 3 onderdelen namelijk:
a. een locatiebezoek met een gesprek over alle vergunningen;
b. een vergunningenmap, in deze map staan kort alle wetten en regels waar een horecazaak aan moet voldoen omschreven, met verwijzingen naar websites waar meer informatie te vinden is over de betreffende wet of regel. Verder dient deze map direct als een handige opbergmap, waardoor alle belangrijke documenten op één plek opgeborgen zijn. Verder zit er een tijdsschema bij waardoor u in één oogopslag kunt zien of de vergunningen nog geldig zijn
of dat u een nieuwe vergunning moet aanvragen;
c. een compacte rapportage met tips en een praktisch actieplan, zodat u kunt zien welke voorwaarden en documenten u nog moet regelen.

3) Voor wie is deze vergunningenscan?
Voor alle horecaondernemers die willen weten waar ze aan toe zijn. Voor alle bedrijven waar horeca ondergeschikt is in de organisatie, maar waar men toch aan alle eisen wil voldoen. Daarnaast is de vergunningenscan ook ideaal voor een startende horecaondernemer om zo van te voren te weten waar de zaak in die bepaalde gemeente aan moet voldoen.

4) Wat kan ik met deze vergunningenscan?
Door deze vergunningenscan worden uw vergunningen en verplichten kritisch bekeken, maar gaat u zelf ook weer eens kritisch naar uw zaak kijken. De informatie in de map helpt u om de wetten en regels beter te begrijpen. Als u deze gegevens ook met uw bedrijfsleider en/of uw leidinggevenden
doorneemt, zijn zij ook op de hoogte van alle voorwaarden en kunnen zij de instanties beter te woord staan als deze komen controleren. Door kennis van zaken en de map met alle relevante documenten kunt u de overlast van integrale controles beperken. Als u de zaken voor elkaar heeft komt u veel professioneler over bij alle instanties. Dit helpt vaak bij het voorkomen van boetes en komt u er soms alleen met een waarschuwing van af als iets toch nog niet klopt.

5) Het werkt deze vergunningenscan?
Petra Venekamp komt, op afspraak bij u op locatie langs. Aan de hand van een uitgebreide checklist worden alle vergunningen, wetten en regels doorgenomen. Tijdens dit bezoek wordt ook de vergunningenmap gevuld voor zover dat mogelijk is. Na het bezoek krijgt u een compact rapport met tips en een praktische actielijst om er zo voor te zorgen dat alle documenten compleet zijn. Een aantal ondernemers zijn u al voor gegaan en hebben vooral tijdens integrale controles gemerkt dat de vergunningenmap helpt in het verkorten van de inspectie en dat de inspecteurs erg onder de indruk zijn, waardoor deze eerder advies geven dan waarschuwingen en boetes.

6) Wat kost de vergunningenscan?
De complete vergunningenscan, inclusief uw advies op maat, kost €495,00 excl. BTW en excl. reiskosten. De kosten zijn zo terugverdiend als de scan hoge boetes weet te voorkomen.

7) Wat levert de vergunningenscan u op?
Meer kennis over wet- en regelgeving, een gerust gevoel, in één oogopslag de geldigheid van vergunningen kunnen zien, geen gevaar voor sluiting van uw zaak, minder kans op boetes, beter getrainde leidinggevende/ bedrijfsleiders die ook de controles goed kunnen begeleiden, de controles verminderen (zie ook het nieuwe beleid van de overheid: hard waar het hoort en zacht waar het kan
dus alleen daar controleren waar het nodig is en anders pas naar 3 jaar terug komen), betere arbeidsomstandigheden en daardoor minder ziekteverzuim.

8) Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de vergunningenscan?
De scan zelf duurt ongeveer 2 uur. Natuurlijk verzoek ik u van te voren alle gegevens, documenten en vergunningen bij elkaar te hebben. Het actieplan uit de compacte rapportage kunt u na de scan in uw eigen tijd uitvoeren, de tijdsbesteding hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid acties.

9) Kan iemand me helpen met alle extra werkzaamheden uit deze vergunningenscan? In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er geen RI&E is, betekent deze scan mogelijk extra werk en extra tijd van u als ondernemer. Wilt u dat ConcreetAdvies deze werkzaamheden voor u doet, dan kan dat tegen een gereduceerd uurtarief van €92,50 per uur.

10) Kan ik nu een vergunningenscan aanvragen?
Neem hiervoor nu contact op met Petra Venekamp van ConcreetAdvies op T:06 -3031 0640 of per mail: petra@concreetadvies.info.