Startersbegeleiding

1) Waarom het begeleiden van starters?
Een mooie zaak starten en elke dag vol met tevreden gasten. Dat is het ideaal beeld van veel starters, maar wat is de werkelijkheid als u begint? Aanvragen van veel vergunningen, lastige wettelijke bepalingen, makelaars met verschillende locaties, financieringsproblemen, leveranciersafspraken,
medewerkers vinden, buren die geen horecabedrijf naast zich willen hebben, reclame maken ect. Er komt heel wat op u af als startende horecaondernemer. Door het uitvoeren van bijvoorbeeld een vergunningenscan1
kan ConcreetAdvies kijken waar u in uw gemeente aan moet voldoen en kan
ConcreetAdvies u ondersteunen bij de aanvraag van de vergunningen. Maar ook door het inzetten van een uitgebreid netwerk in de horecabranche kan ConcreetAdvies u op weg helpen naar een voorspoedige opening van het bedrijf.

2) Startersadvies en startersbegeleiding.
Droomt u al jaren van een eigen horecabedrijf en wilt u nu wel eens kijken of het echt wat voor u is? Dit advies bestaat uit een viertal gesprekken, tijdens elke gesprek wordt een stap van het starten besproken:

  • Oriëntatie: wat wilt u doen en waar? Wat moet u ervoor doen en wat hebt u ervoor nodig? Bent u geschikt voor het ondernemerschap? Tips over instanties en wet- en regelgeving.
  • Ondernemersplan: bepaal het concept, de doelgroepen, de financiering en advies bij het schrijven van een ondernemersplan.
  • Locatiekeuze: waar moet het pand en de locatie aan voldoen? Met welke wetten, vergunningen en regels krijgt u op deze locatie te maken? Past het pand en de locatie bij uw concept en de begroting?
  • Go or no go: gaat u er mee door of niet? Is het plan haalbaar en krijgt u de financiering en de vergunningen rond? Na dit traject begint het harde werk, uw start als ondernemer. Hiervoor kunt u voor het vervolgtraject terecht bij ConcreetAdvies namelijk de begeleiding van een startende ondernemer. Het traject van het begeleiden van een starter wordt op maat vastgesteld afhankelijk van de ervaring en wensen van de starter.

 

3) Voor wie is er deze begeleiding?
Voor alle horecastarters die opzoek zijn naar een zaak of net begonnen zijn, maar ook voor organisaties die willen starten met horeca en die willen weten of het wel wat voor de organisatie is en waar men aan moet voldoen.

4) Het werkt deze begeleiding?
Petra Venekamp komt, op afspraak bij u op locatie langs en bekijkt alle opties. Door haar werk als consulent bij Koninklijk Horeca Nederland heeft Petra Venekamp al heel wat starters gezien en gesproken en weet wat er op u af komt.

5) Wat kost deze begeleiding?
Het starteradvies zijn 4 gesprekken van gemiddeld 2 uur, wordt het ondernemersplan door gelezen en besproken. Dit traject kost: €850,00 (ex BTW en reiskosten à €0.45 per kilometer). Voor het begeleiden na de start wordt op maat een offerte opgesteld, afhankelijk van de ervaring van de starter.

6) Kan ik nu begeleiding of een advies aanvragen?
Neem hiervoor nu contact op met Petra Venekamp van ConcreetAdvies op T:06 -3031 0640 of per mail: petra@concreetadvies.info.


1 Zie ook bij de andere producten van ConcreetAdvies