Sparren voor ondernemers

1) Waarom sparren voor ondernemers?
Ondernemen is een eenzaam beroep. Vaak begrijpen andere mensen niet welke zorgen een ondernemer heeft, zij krijgen namelijk wel elke maand automatisch hun salaris overgemaakt. Familieleden en vrienden begrijpen ook vaak niet wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en u wilt ze ook niet elke keer lastig vallen met uw vragen, zorgen of ideeën en plannen. Het kunnen sparren die kundig is op het gebied van horeca, maar vooral ook op het gebied van ondernemen, kan dan erg motiverend zijn. Eens per maand of eens per kwartaal een goed gesprek, feedback krijgen op uw plannen en producten, het bespreken en analyseren van de cijfers, een brainstormsessie over nieuwe mogelijkheden zijn dan net de gesprekken die u als ondernemer dan nodig kunt hebben. Petra Venekamp van ConcreetAdvies kan deze sparringpartner voor u als ondernemer zijn.

2) Hoe werkt het sparren?
Door het afsluiten van een spar contract, heeft u elk jaar 4 gesprekken van 1,5 tot 2 uur met Petra Venekamp. Tijdens deze gesprekken worden de cijfers en resultaten besproken, uw toekomstplannen, de trends in de markt, de veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving en gaat u gezamenlijk kijken naar de visie en het beleid van uw bedrijf voor de volgende kwartalen. Door elk kwartaal eens met een ander over het bedrijf te spreken komen er meestal allerlei acties en ideeën naar boven.

3) Voor welke ondernemers is het geschikt?
Het sparren werkt voor startende ondernemers, maar juist ook voor de ondernemer die al wat langer aan het ondernemen is.

4) Hoeveel tijd kost het sparren?
Elk kwartaal minimaal 2 uur voor het daadwerkelijke gesprek. Natuurlijk moet u wel de informatie en de cijfers die besproken worden voorbereiden en ze van te voren opsturen naar Petra Venekamp. De gesprekken vinden plaats op een door u gekozen locatie. Ook moet u na het gesprek tijd vrij houden voor het uitwerken van acties en ideeën.

5) Wat als er tussentijds wat is?
Heeft u tussentijds behoefte aan een mening, of gebeurt er iets bijzonders dan kunt u altijd tussentijds per mail of telefonisch contact opnemen, want Petra Venekamp is natuurlijk op de hoogte van uw plannen en kent uw bedrijf goed en kan dus zo helpen. Door de betrokkenheid van Petra Venekamp kunt u tussentijds ook mailtjes verwachten met tips, ideeën of informatie als zij deze tegen komt.

6) Wat kost een spar service contract?
Het jaarlijkse contract, kost €1100,00 (excl. BTW en reiskosten €0.45 per kilometer). Tussentijdse mails en telefoongesprekken zijn hier bij inbegrepen.

7) Kan iemand me helpen met extra werkzaamheden?
Mochten er meer adviesuren nodig zijn om een aantal zaken uit tewerken, dan kunnen deze gewoon ingehuurd worden. U krijgt deze dan wel tegen een lager contracttarief, als onderdeel van het spar contract, namelijk tegen het gereduceerde uurtarief van €92,50 per uur ex BTW.

8) Kan ik nu al sparren?
Neem voor uw eerste afspraak contact op met Petra Venekamp van ConcreetAdvies op T:06 – 30 3106 40 of per mail: petra@concreetadvies.info.